Trappenhal nieuwe vleugel Max Planck instituut Nijmegen

In de nieuwe vleugel van het Max Planck Instituut in Nijmegen hebben we de trappen in de hal voorzien van kabel gaasnetwerken. Het Max Planck Instituut is een onderzoekcentrum geheel gespecialiseerd in het bestuderen van taal in al haar facetten.

In de nieuwe vleugel zijn de trapleuningen en balustrades voorzien van kabel gaasnetwerk. Deze zijn in de roestvaste frames verwerkt. Als extra veiligheid hebben we nog een kabel geplaatst om er voor te zorgen dat er geen te grote ruimte ontstond tussen de leuningen en de trap zelf. Door de toepassing van het kabel gaasnetwerk in combinatie met de glazen gevel is er een open en transparant geheel ontstaan. Speciaal aan de uitvoering van de  leuning is dat deze tot onder de trap zelf doorloopt. Dit maakte dat de montage zeker niet standaard was.

De uitbreiding is gerealiseerd door WBC uit Winterswijk, onze opdrachtgever was Krepla trappen uit Ommen. De architect is Wiegerinck Architecten uit Arnhem geweest.

2019-12-19T02:22:29+00:00