Bekabeling gevels ziekenhuis Bernhoven Uden voor plantengroei

De gevels van het nieuw gebouwde ziekenhuis Bernhoven te Uden zullen de komende jaren een steeds groener en frisser aanblik krijgen, wat voor zowel de patiënten als de bezoekers van het ziekenhuis heel aangenaam zal zijn. Dat kan doordat na de afbouw op zowel de buitengevels als de gevels van de besloten binnentuin RVS steunen zijn aangebracht met bekabeling, waarlangs de beplanting zich een weg omhoog kan banen.

Kabel Design leverde het materiaal en bracht ze met veel plezier aan in deze bijzondere omgeving.

Kabel Design bracht een gevelsysteem aan op twee verschilende gebouwen. Het eerste gebouw, waar enkele poli’s zijn gevestigd, bevat veel glas, waar tussen de vele raampartijen door gewerkt moest worden.
Het tweede gebouw, waar zich o.a. de technische installaties bevinden, staat ‘los’ van het ziekenhuis en is voor het grootste deel metselwerk met slechts af en toe een raam. Hier varieerden de te overspannen delen in hoogte van ca. 4  tot 17 meter en was het gebouw 48 meter breed.

Bij beide gebouwen zijn twee zijden voorzien van 4mm bekabeling die zowel horizontaal als verticaal loopt om een ‘raamwerk’ te creëren waarlangs de planten omhoog kunnen groeien. De gebruikte afstandsteunen zijn 140mm lang. Onder alle afstandsteunen is een schijf van 80mm geplaatst.

Op de hoeken heeft Kabel Design specials gemaakt. Op een strip zijn afstandsteunen gemaakt waardoor een voldoende stevige constructie is verkregen. De steunen zijn zo geplaatst dat hier symmetrie ontstond. Vanaf dat punt zijn vervolgens de kabels ingemeten in het werk. Deze zijn divers uitgevoerd: met gaffel en gaffel-spanunit, met gaffels en een losse spanunit en met aan de uiteinden draadterminals.

Het uitdagende en speciale van deze opdracht was de omvang in combinatie met de diversiteit van bekabelen.
Een leuke, afwisselende klus waar Kabel Design met heel veel plezier aan terug denkt!

Gebruikte materialen:   RVS 4 mm kabels, 140 mm afstandssteunen, 80 mm schijven, gaffels, spanunits, draadterminals.
Opdrachtgever:  Hurks Bouiw ‘s-Hertogenbosch / Bernhoven Ziekenhuis
Architect:  DJGA te Rotterdam

vervoer Gratis verzending v.a. € 250,00

klok Levertijd 3-5 werkdagen

slotje Veilig betalen via iDeal e.a.

Producten